strand dames

Senioren (vrouwen en mannen) and Jeugdteams U14 en U16

NORTH SEA BEACH RUGBY - INTERNATIONALE
EN NATIONALE TOPTEAMS, RUGBY ACADEMIE...

Senioren (vrouwen en mannen) en jeugdteams (Rugby Academies en/of clubs – leeftijdscategorie U14 en U16) kunnen Beach Fives Rugby spelen op het North Sea Beach Rugby toernooi. Spelregels, afmetingen speelveld, etc. is voor iedere categorie gelijk. Een team dat zich inschrijft bestaat uit maximaal 12 spelers en 3 begeleiders. Onze ervaring is dat een team met minimaal 10 spelers het beste is om het maximale te halen uit het tweedaags toernooi. Zo kun je tijdens de intensieve wedstrijden bijvoorbeeld continu wisselen.

Beach Fives Rugby wordt gespeeld volgens de regels van de EBRA en IRB onder begeleiding van bekwame nationale en internationale scheidsrechters. Het is belangrijk om de spelregels goed door te nemen.

Inschrijven voor Beach Fives Rugby – the fastest game of rugby kan via deze link.

RUGBY ACADEMIE - RUGBY ALS TOPSPORT

Bij topsporters en topsportteams staat de rugby sport centraal en wordt er gestreden op nationaal maar ook op Europees en Wereldniveau. Beginnende topsporters worden via bijvoorbeeld de Ruby Academie Zuidwest de ideale omstandigheden geboden om zich optimaal te kunnen voorbereiden op een carrière in de rugbysport.
Zij volgen naast regulier onderwijs dagelijkse trainingen (bijvoorbeeld bij het Segbroek College). De laatste jaren heeft dit duidelijk zijn vruchten afgeworpen en vele rugbytalenten spelen nu onder andere zelfs in Zuid Afrika.

NORTH SEA BEACH RUGBY: DE UITGELEZEN KANS OM DE VROUWEN AAN HET WERK TE ZIEN

Wanneer mensen denken aan rugby, wordt er vrijwel meteen gedacht aan forsgebouwde mannen. Maar voor de mensen die echt iets weten van deze sport, is rugby een synoniem voor team building, samenwerking, lichamelijk en geestelijk welzijn, respect en plezier! Rugby is een prachtige, intense sport die beoefend kan worden door mensen van elke lengte, gewicht, leeftijd en… geslacht! Rugby voor vrouwen is groeiende. Niet alleen in Nederland. Er worden inmiddels in meer dan 80 landen wereldwijd competities gespeeld. Op internationaal niveau doet Dutch Sevens Ladies Rugby het zeer goed en speelt wedstrijden tegen aansprekende rugbylanden zoals Nieuw-Zeeland, Australië en Engeland. North Sea Beach Rugby: de uitgelezen kans om de vrouwen aan het werk te zien!

RUGBY IS NATUURLIJK NIET ALLEEN TOPSPORT - OOK BREEDTESPORT IS BELANGRIJK

Breedtesport wordt door alle lagen van de bevolking beoefend en heeft vaak als doel mensen (weer) in beweging te krijgen. En niet alleen bewegen is belangrijk, maar ook het plezier om samen met anderen bezig te zijn. Breedtesport is elke vorm van sport en spel die niet tot topsport wordt gerekend. Breedtesport is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen en richt zich vaak met succes op kinderen en jongeren. North Sea Beach Rugby zal zich onder andere gaan bezig houden met het enthousiast maken van scholen voor rugby binnen de gemeente Den Haag. Want rugby is goed voor de sociale contacten, het leren samen te werken, de teamgeest en het onderlinge respect.

 

LOKATIE EVENEMENT

The Hague Beach Stadium
Strandweg 1

2586 JK Den Haag / Scheveningen
Nederland

CORRESPONDENTIE ADRES

Postbus 379
2501 CJ Den Haag
Nederland

+31 (0)85 210 20 72

CONTACT

FOOTER NL
MENU BEACH RUGBY
×
MENU