NORTH SEA NIEUWE HEADER

NORTH SEA BEACH RUGBY 2017 DEN HAAG

’N IJZERSTERK BEACH FIVES RUGBY EVENEMENT
OP HET SCHEVENINGSE STRAND

North Sea Beach Rugby 2017 is een nationaal en internationaal beach rugby evenement in het unieke Beach Stadium Den Haag op het strand van Scheveningen. In 2017 wordt dit gehouden op 24 en 25 juni. Het Beach Rugby toernooi in Den Haag heeft een internationale status gekregen door de erkenning van EBRA (European Beach Rugby Association). North Sea Beach Rugby is nu officieel onderdeel van het Europese Beach Fives Rugby circuit met de uiteindelijke finale in Marseille.

BEACH FIVES RUGBY KENMERKT ZICH DOOR SNELHEID EN KRACHT EN IS SCHITTEREND OM TE ZIEN

De sport rugby wordt in vele vormen beoefend. Het bekendst zijn natuurlijk de wedstrijden in het Six Nations toernooi met grote namen als Frankrijk, Engeland en Ierland. Wereldwijd is rugby een van de grootste sporten. Het Beach Fives Rugby is in opkomst mede door de snelheid en kracht van het spel. In plaats van 15 of 7 spelers staan er bij het Beach Fives Rugby 5 mannen of vrouwen binnen de lijnen. Het Beach Fives Rugby is een straight-forward en makkelijk te begrijpen contact sport. Er zijn duidelijke speciaal voor het Beach Fives Rugby opgestelde spelregels waarbij alles draait om snelheid en spanning. Een van de meest essentiële spelregel is de 2 seconden regel waarbij een speler die in contact gaat of wordt getackeld door een tegenstander binnen 2 seconden de bal moet passen of vrijgeven. Beach Fives Rugby: niet voor niets the fastest game of rugby.

NORTH SEA BEACH RUGBY - EEN VASTE PLEK OP TOPSPORT KALENDERS

De rugbysport heeft der afgelopen jaren veel aandacht gekregen door o.a. het WK in Engeland en Wales met als winnaar Nieuw- Zeeland (All-Blacks). Het Beach Rugby in Den Haag staat dankzij de officiele erkenning van de EBRA op de internationale Beach Fives Rugby kalender. North Sea Beach Rugby hoopt dat de rugbysport  hierdoor nog een grotere bekendheid krijgt onder het Haagse maar ook Nederlandse publiek. Mede dankzij de adviezen van diverse sportorganisaties zoals Den Haag Topsport, EBRA (European Beach Rugby Association), Rugby Academie (Zuidwest) en Rugby Nederland heeft het evenement een goede basis zeer succesvol te worden.

North Sea Beach Rugby wordt georganiseerd door Stichting North Sea Beach Rugby.

Powered by

North Sea Beach Rugby is lid van

EBRA SERIES 2017

 • British Beach Rugby

  17 en 18 juni

 • North Sea Beach Rugby - Nederland

  24 en 25 juni

 • Figueira - Portugal

  1 en 2 juli

 • Barcelona - Spanje

  8 en 9 juli

 • Lignano - Italië

  15 en 16 juli

 • Marseille - Frankrijk

  Master Finals 21, 22 en 23 juli

MENU BEACH RUGBY
×
MENU